Traitements

Periodieke behandeling met Biomos

Aangeraden is om het dak jaarlijks te laten behandelen met Biomos voor rieten daken. Dit heeft ook al voordeel dat uw rietdekker jaarlijks langskomt. (Onderhoudscontracten kunnen hiervoor worden afgesloten) Biomos is PH neutraal waardoor er geen zaken moeten worden bedekt of afgeplakt. Het is een impregnerend middel en legt een onzichtbare beschermlaag op het dak.De werkingsduur van het product is 1 jaar. Biomos wordt met een gespecialiseerde machine over het dak verneveld.

 

 

 

 

 

 

Hydroflam

Hydroflam is een vlamvertrager om ontvlamming en naverbranding aan de buitenzijde van het rieten dak te beperken. Het middel blijft ongeveer 3 jaar nawerken op het dak en wordt aangebracht met een gespecialiseerde machine. Het product is niet toxisch.

Nanocoating

Nanocoating is het impregneren van het rieten dak met antischimmel. De coating kan enkel op een nieuw of net onderhouden dak verneveld worden. Nanocoating is een sterk waterafstotend middel, dat ervoor zorgt dat mos en algen zich minder hechten in het rieten dak. Het product is dampdoorlatend en bevat een anti-schimmel component. Aangeraden is om het dak om de 3 jaar hiermee te behandelen.